20 Temmuz 2016 Çarşamba

Japoncayı Teknolojiden Yararlanarak Öğrenme

JAPONCA İÇİN DİL KAYNAKLARI
Bu başlıkta aşağıdaki kaynakları kısa kısa açıklayacağım, daha sonra açacağım ayrı bir başlıkta bu yöntemlerin tümünü kullanmış birisi olarak nasıl kullanılacağını, ne kadar zaman ayrılabileceğini, ne işe yaradıklarını tek tek anlatacağım
l  ROSETTA STONE
Olmazsa olmazımız, kimi zaman “Yeter artık ben aptal değilim!!”dedirtse de, bir cümleyi 10kere söyletse de inanın aklınıza zorla sokuyor.Bir yıl kadar önce erasmusu İtalya’da yapmayı düşünüyordum bu nedenle İtalyancasını zevkine denemiştim, bugün biraz hatırlıyor muyum diye bakmak için girdim ve hepsini hatırladığımı farkettim (: .Küçük bir çocuğa öğretiyormuşçasına öğretiyor, mükemmel bir dil programı.
l  PİMSLEUR
Pimsleur’un Japoncası yanlış hatırlamıyorsam 160 parçadan oluşuyor, her parça 30dakika ve bu dil programı da döverek öğretenlerden J Aşırı doz alımı dilden soğumaya neden olabilir o yüzden günde birden fazla yapılmaması taraftarıyım.
l  MEMRİSE
Kelime bilginizi genişletmek için bunu kullanabilirsiniz.Kendinize belirli bir hedef belirliyorsunuz, örneğin 20.000 ve o hedefe ulaşmaya çalışıyorsunuz.Kaç kelime öğrendiğinizi de görebiliyorsunuz.Bunun da fazla dozu soğutabilir tabii, günlük 20.000’den fazla yapılmaması ruh sağlığınız açısından iyi olur.
l  JAPONCA KİTAPLAR
İşte bu gerçek anlamda bulunması en güç kaynaklardan biriydi benim için.En güzeli internetten bulmak, Türkiye’de Japonca kitap, manga satan yer sayısı ciddi anlamda çok az.İnternetten çocuk kitaplarının pdf'ini satın alabilirsiniz ya da kat.cr'den 40gb lik bir set var çince ve japonca karışık en son çare onu indirebilirsiniz...Japon kitapları bulunmuyor, yapılabilecek bir şey yok :)
l  JAPONCA ŞARKILAR
 İzlediğiniz animelerin şarkıları olabilir, her şey olabilir.Dinlemede İngilizce’ye göre daha hızlı yol katettiğinizi göreceksiniz.Cümle yapıları Türkçeye benzediği için aklınızda : “İsim, fiil, nesne nereye zarfa n’oluyo!!!” gibi düşünceler uçuşmayacak.
l  ANİMELER
 Japonca öğrenmeye karar verdiyseniz fakat şuan çok yoğunum sonra bir ara başlarım diyorsanız en azından kulak dolgunluğu olsun diye anime izlemenizi tavsiye ederim.Bu ne böyle çocuk muyum ben demeyin, yetişkinler için de güzel animeler var.
 Küçük bir dipnot:İzlemeden önce internetten altyazılarını indirip word’de izleyeceğeniz bölümün Japonca altyazılarına göz atmanız yararlı olabilir.
l  İNTERPALS
 Fazla kullanımı ciddi anlamda zaman kaybı olan; fakat yerinde kullanımı düzgün arkadaşlık ve düzgün bir dil ortağı demek olan site.Japon bulacaksanız bir uyarı aşırı derecede saygılı konuşuyorlar, korkutucu olabilir. J


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder