20 Temmuz 2016 Çarşamba

Pasaport Nasıl Alınır

Pasaport Nasıl Alınır?

Yirmibeş yaşın altındaysanız ve halihazırda öğrenciyseniz, ne mutlu size.Pasaport almak istiyorsanız geciktirmeyin derim 87.5 lira yatırıp 25 yaşına kadar pasaportunuzu kullanabiliyorsunuz.Kanun açığı nedeniyle öğrenciyken başvurana 25 yaşına kadar veriyorlar, üniversite bittikten sonra süre dolmuyor yani.

l         İlk olarak https://epasaport.egm.gov.tr/ ‘ye giriyoruz. Buradan randevumuzu alıyoruz.Günü, tarihi, pasaport türünü seçiyoruz e-mailimize gelen maili onaylıyoruz böylece ilk aşamayı tamamlamış oluyoruz.

l   İkinci olarak günümüzü aldık.Gitmeden önce yapmamız gereken işlemleri halletmek en iyisi, bu şekilde olası bir gecikmenin önüne geçebiliriz.
1.         Pasaport Defter Bedeli(Deniz Bank’a gitmek zorunda kaldım, Sayın Ziraat Bankası harcı Kabul ediyormuş ancak defter bedelini alamazmış…Komik!):İmzalı olmalı, adınızın ,soyadınızın,TC kimlik numaranızın yazılı olup olmadığını kesinlikle kontrol edin.
2.         Öğrenci Belgesi(E-devletten çıktı almak yerine eşeğimizi sağlam kazığa bağlıyoruz ve üniversiteden almayı tercih ediyoruz.)
3.         2Adet Biyometrik Fotoğraf:Fotoğrafçınıza dikkat edin bazıları bilmeden çekebiliyor, zaman ve para kaybınız olmasın.
4.         Kimliğinizin aslı.

l           Karakola randevu saatimizden önce gitmeye özen gösteriyoruz, ben 45dakika erken gitmiştim, randevum saat 10’daydı, 40dakika kala görevli polis parmak basmamız için bizi peşine taktı.Saat 10.30’da işlemlerim anca bitmişti.Bilemiyorum belki de benim şansımaydı, belki 10dakika erken gitsem yine 10.30'da bitecekti.Yine de erken gitmekte her zaman için fayda var derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder